[[ KUALITI MINYAK ZAITUN ]]
.
.
.
Tahukah Kita Bagaimana Minyak Zaitun Dikelaskan / Digredkan ?
Menurut International Olive Council (IOC), kualiti Minyak Zaitun didefinisi merujuk kepada bacaan asiditi & nilai peroxyde. Nilai asiditi 0.8 ke bawah dianggap terbaik & berkualiti tinggi.
Hasil kajian Pakar Nutrisi Antarabangsa, Prof Dr Mohammad Faid, kualiti Minyak Zaitun didefinisi merujuk kepada nilai kandungan Polyphenols; Tyrosol + Hydroxytyrosol + Oleuropein.
Saintis seluruh dunia mengakui Hydroxytyrosol merupakan antioksidan yang paling hebat pernah ditemui dalam Sejarah Sains. Hydroxytyrosol berperanan sebagai;
✔ Anti-Oksidan
✔ Anti-Kanser
✔ Anti-Keradangan
✔ Anti-Bakteria
✔ Anti-Penuaan
Dunia Zaitun hari ini telah dapat menerima dan setiap ladang berusaha untuk menghasilkan Minyak Zaitun yang berkualiti dari sudut kandungan Polyphenols.
Olive House berperanan memastikan pengguna produk Olive House mendapat Minyak Zaitun terbaik dari segi kualiti untuk mendapatkan manfaat Kesihatan yang optimum.
We begin with nature...
No comments:
Post a Comment